Spuneam zilele trecute de ideile care îmi vin atunci când sunt fericită… și de prietenii care îmi sunt aproape atunci când sunt creativă, special pentru a vă oferi cadouri.

Pe 6 Mai am ridicat cel de-al doilea tiraj al romanului Șase păpuși Matrioșka. Acest moment este minunat pentru orice autor, mai ales pentru unul care de-abia a debutat, chiar dacă scrie de foarte multă vreme. Așa că m-am gândit să îl marchez cumva în istoria mea scriitoricească și de aceea am apelat la prieteni.

Astfel, fiecare comandă a romanului Șase păpuși Matrioșka, varianta tipărită, plasată săptămâna aceasta (16 mai – 22 Mai), va fi însoțită de 3 cadouri și de un autograf personalizat:

- Misiunea prințului Olono Diallo de Dan Rădoiu (e-book, format epub)

- Sarcină anti-plictiseală de Irving T. Creve (e-book, format epub)

- Jinx, propria-mi povestire scurtă (e-book, format pdf)

Misiunea prințului Olono Diallo este o povestire scurtă care îi face dreptate „bătrânului în zdrențe ce ține în mâini un carton pe care este scris cu litere groase cât degetul Nu suntem singuri în Univers„.

Despre Dan și primul său roman, Ferma de dinozauri, ce va fi publicat anul acesta, v-am mai povestit. Acum vreau să vă spun despre Case cu dinți, o altă povestire scurtă, recent publicată în Colecția Tempus fugit, care vă va plimba prin toate registrele emoționale posibile și care poate fi comandată de aici. În această colecție, Dan publică povestiri scurte și foarte scurte pentru oameni cu timpul măsurat, dornici să pășească cu ușurință în lumi fantastice, terifiante sau romantice, de cele mai multe ori amuzante.

Sarcină anti-plictiseală este povestea adevărată a apariției vieții pe Pământ, este un tratat de biologie și genetică excelent structurat, care ne reamintește cum am ajuns astăzi aici.

Irving T. Creve (alias Florin Stanciu) este un cunoscător și un promotor al literaturii SF din România, dar totodată un scriitor aplecat către știință, căruia îi plac dezbaterile argumentate și logice. Până la apariția primului său roman de ficțiune, îi puteți citi câteva dintre povestirile scurte: Fedya din colecția de povestiri Exit (Editura Eagle, 2016), Gloanțe vii (Almanahul Anticipația, Editura Nemira, 2015) sau Molima de trei zile (Fictiuni.ro).

Jinx este o povestire pe care am scris-o dintr-o suflare, fiind cu gândul la destinul bizar al unei tinere ce se întâlnește cu două momente aflate la limita dintre viață și moarte. Pentru mine a fost reconfortant să am un final fericit și optimist, fiindcă îmi place să cred că există și miracole în lume.

Le mulțumesc încă o dată lui Dan Rădoiu și lui Irving T. Creve pentru cadouri și pentru faptul că s-au alăturat demersului meu fără să stea prea mult pe gânduri, ba chiar au făcut-o într-un timp record!

Pe voi sper că v-am făcut curioși, așa că nu-mi rămâne decât să vă îndemn să îmi citiți cartea! Pentru că este un roman polițist ce vă va ține cu sufletul la gură pe parcursul tuturor celor 280 de pagini și la finalul căruia v-ar părea rău de două ori! O dată că se termină și a doua oară că se termină așa.