„… Șase păpuși Matrioșka a fost proiectul pe care mi l-am dorit nebunește, fără să știu că mi-l doresc atât de tare.”

Am început să scriu Șase păpuși Matrioșka acum aproape patru ani și a fost proiectul pe care mi l-am dorit nebunește, fără să știu că mi-l doresc atât de tare. Probabil nu ar fi existat în forma actuală (și nu aș fi ajuns astăzi la al doilea tiraj!) dacă Dan nu mi-ar fi păstrat cele aproape treisprezece mii de cuvinte scrise în 2012 și nu m-ar fi ajutat cu editarea.

„… nu mă așteptam ca primul tiraj să se epuizeze în două luni de la lansare…”

Dar mă uit în urmă și nu pot decât să fiu fericită că lucrurile s-au așezat așa cum au făcut-o! Am știut că acele rânduri trebuie să facă parte dintr-o poveste mai largă și am simțit că îmi voi îndrepta pașii către un roman în toată regula. Trebuie să recunosc, însă, că nu mă așteptam ca primul tiraj să se epuizeze în două luni de la lansare și să trebuiască să îl comand pe al doilea.

„Eu mă bucur ca un copil mic cu fiecare comandă venită și cu fiecare recenzie primită!”

Spre deosebire de perioada comunistă, astăzi autorii români sunt neglijați, ignorați și poate doar publicarea sub un pseudonim franțuzist sau englezist ar pune romanul într-o lumină mai bună. Cititorii nu mai au așteptări ridicate de la un scriitor autohton, dezamăgiți fiind de calitatea lucrărilor publicate în ultimii ani, iar scriitorii nu sunt motivați să iasă cu materiale de calitate. Și cum ai putea fi motivat atunci când nu te poți întreține din vânzarea unei cărți sau când nu ești promovat în același fel ca autorii străini?

Fiind la debut, eu nu am avut așteptări mari în materie de vânzare. Sinceră să fiu, nu am avut nicio așteptare! Nici măcar nu știam ce înseamnă un tiraj bun în România, pentru că am publicat independent. Eu mă bucur ca un copil mic cu fiecare comandă venită și cu fiecare recenzie primită!

„Când am inima plină, am și idei. Iar când am idei, apar și prietenii care mă susțin.”

Acest al doilea tiraj din Șase păpuși Matrioșka a venit din tipografie la fel de frumos și de drag mie, umplându-mi inima de fericire. Iar eu când am inima plină, am și idei. Iar când am idei, apar și prietenii care mă susțin. Astăzi unul publica e-book-uri pe Google Play, altul era în Japonia, iar altul în Barcelona, deci aștept sfârșitul de săptămână pentru a putea definitiva mini-proiectul pe care îl am în minte. Dacă totul decurge bine, atunci veți afla despre ce este vorba luni, 16 mai, sper eu de dimineață. V-am făcut curioși? 🙂