Acum două săptămâni, pe 16 februarie 2016, am lansat primul meu roman, Șase păpuși Matrioșka. Am avut alături aproape 120 de prieteni, cărora le mulțumesc încă o dată pentru prezență și pentru cuvintele frumoase! Am multe impresii de la lansare: știu cine a venit, cui i-am oferit autograf și cui nu am reușit, cui i-am greșit numele (oo, da, mi s-a întâmplat și acest lucru!) și unde a stat fiecare.

Ah, și mai știu câte flori am primit! 

Îi mulțumesc lui Tudor Dumitrașcu, care ne-a găzduit la Copper’s Pub, precum și lui Bogdan Mănescu, pentru fotografii. Lansarea a fost tare emoționantă, dar prezența atâtor oameni m-a făcut puternică și fericită!

Chiar în seara lansării, foarte mulți prieteni au împărtășit pe facebook impresiile lor! Brioșele au câștigat detașat locul doi. După carte, bineînțeles. 

„Alături de Silvia Chindea , susținând 6 PĂPUȘI MATRIOȘKA”
„Felicitări, Silvia Chindea! Pentru carte, pentru brioșe, pentru tot! Lansare‪#‎ŞasePăpuşiMatrioşka‬”
„Nota cititorului: unii oameni nu au numai talentul de a scrie. Ei au și talentul de a trăi intens. Așa ajung să creeze lucruri minunate. Tu ești unul dintre cei care le posedă pe amândouă. Felicitări!
P.S: aștept lansarea următorului roman. :)”
„Felicitări Silvia Chindea pentru prima carte publicată!”
„Silvia și păpușile ……. Și brioșele. :)”
„Matrioşka, muffins and mojito.”
„Matrioshka, beer and muffins.”
„Lansare de carte cu dulciuri și voie bună. De-abia aștept să descopăr cele „Șase păpuși Matrioșka”. GG Silvia Chindea”
„Brioșe și roman polițist cu parfum clasic.”
„La cum o știu pe Silvia, sigur nu va fi scurt discursul :))
La cât mai multe romane de succes, dear!”
„Vestitele brioșe, pregătite cu grijă de Silvia, pentru lansarea romanului de debut „Șase păpuși Matrioșka”.”

Ce am iubit mai mult și mai mult la această lansare? Faptul că au răspuns invitației mele oameni dragi, din toate perioadele vieții mele. De la prieteni din copilărie până la foști colegi din școala generală și liceu, de la prieteni din publicitate (facultate, master și job-uri) până la cei din zona bio, de la prieteni cunoscuți prin intermediul lui Daniel până la cei cunoscuți prin intermediul facebook-ului, de la oameni ce mi-au intrat de curând în viață până la necunoscuți.

Am spus și în discursul din ziua lansării, dar vreau să repet și astăzi. Doi oameni au lipsit de la apel și tare mult mi-ar fi plăcut să nu o facă! Unul dintre ei este fratele meu, care s-a mutat de curând în Germania și pe care îl voi revedea de-abia în august, celălalt este tatăl meu, căruia i-am dedicat acest prim roman. În curând se împlinesc doi ani de când nu mai este printre noi și secundele parcă s-au comprimat. Dar și atunci, ca și în ziua lansării cărții, am realizat că sunt o persoană extrem de norocoasă, fiindcă am atâția oameni incredibili lângă mine!

Să scrii o carte nu este ușor, dar să le mulțumești prietenilor este! Sunt persoana de astăzi și datorită lor! Vă iubesc!