Astăzi este doliu în sufletul meu și dacă se va anunța doliu național, voi merge la comemorarea victimelor. Dumnezeu să îi odihnească și să îi ierte!

De mai bine de două ore, stau și citesc și plâng. Am aflat buimacă de pe facebook despre tragedia de azi-noapte. Aseară la ora 23.50 eram la Arena Națională, lăsând-o pe mătușa mea în fața scării. Noi am avut o seară foarte frumoasă, am văzut un film drăguț la AFI și apoi am dus-o acasă. 10-15 minute mai târziu eram prima la semafor la Unirea, lângă Zara. Am plecat pe verde, dar a trebuit să pun frână brusc, pentru că două ambulanțe alergau dinspre Tineretului.

De când mă știu, urlu la toți oamenii care nu cedează trecerea ambulanțelor în trafic. După ce anul trecut, în martie, ambulanța a ajuns după 58 de minute la cod roșu pentru tatăl meu, doar pentru că eu am țipat la telefon, mi-am dat seama că tot sistemul sanitar este bolnav până în măduva oaselor. Poate nu știați, dar la telefon ești întrebat ce vârstă are persoana pentru care ceri ajutor. Acesta este un prim triaj pe care persoana de la 112 îl face.

Și acum, vă rog să-mi spuneți voi, pentru că eu chiar nu mai înțeleg nimic! Dacă la un bărbat de 64 de ani nu te agiți, când afli că este vorba despre un club plini de adolescenți, de ce a fost nevoie de 11 – unsprezece – minute ca primele ambulanțe să ajungă, vineri noapte, într-o zonă relativ centrală, aproape de Unirii, iar răniții au trebuit să fie transportați cu mașini personale oprite ca-n filme??

De când am deschis Hotnews plâng în liniște, să nu alertez copiii. Este o tragedie, una îngrozitoare, care a ajuns deja și în presa internațională, una dintre cele mai mari din ultimii ani din România, dar și din lume. Ultima tragedie dintr-un club a avut loc acum doi ani, în Brazilia.

Lasând la o parte responsabilitatea pe care organizatorii concertului o au (show nemaivăzut de artificii fără să obțină aprobare de la pompieri), pe care patronii clubului o au (o singură ușă pentru 400 de oameni și materiale neignifugate), noi ceilalți trebuie să ne întrebăm ce putem face pentru a schimba acest sistem putred până la oase. NU este normal ca în situații de urgență din București, autoritățile să fie nevoite să apeleze la ambulanțe din Ilfov și alte orașe, de medici din provincie și de voluntari! Acum au fost 400 de persoane în club. Dacă ar fi fost o mie, ce făceam, îi sunam pe bulgari?!