Pe Dan Rădoiu l-am cunoscut cu multă vreme în urmă și întâmplarea a fost ca amândoi să ne apucăm de scris în ultimii ani. Începând cu primul meu roman, "Șase păpuși Matrioșka", și ajungând la nuvela "Cursă contra-cronometru", lui Dan i-am dedicat multe mulțumiri publice, ca la Oscar, și multe altele personale. Nu am reușit să ajung la lansările anterioare, așa că ieri doar un cataclism m-ar fi oprit din drumul către BCU, unde a avut loc prezentarea oficială a celui mai recent roman al său, "Îngropat de viu".

Dan s-a alăturat "Valului Tritonic", o editură care în ultimii doi ani a adus alături unii dintre cei mai buni autori români de SF&F, Crime, Mystery & Thriller, iar acest lucru nu poate decât să mă bucure peste măsură. Dan este un autor valoros, care are multe de spus, scrierile sale fiind muncite ore în șir, perfecționate și originale.

Filmul zilei de ieri s-a derulat cam așa...

Lansarea de ieri a debutat cu o plimbare de la sala Palatului spre BCU, pe Strada de C'arte, unde am găsit multe lucrări interesante.

Reîntâlnirea cu Teo și Anamaria, plus poza deja clasică cu noi trei... Două autoare de "crime" cu care mă mândresc și de a căror companie mă bucur de fiecare dată.

Lansarea a debutat cu prezentarea ultimelor apariții ale autorilor de față și nu numai. De la stânga la dreapta, îi avem pe Bogdan Hrib, Mike Hăulică, Anamaria Ionescu, Dan Rădoiu, Teo Matei și Petru Berteanu. Au vorbit despre "Free Titan", "Domino", trilogia "Omul-fluture" - "Maya" - "Sindromul Charlotte", "Efectul Mandela" și, bineînțeles, romanul lansat ieri, "Îngropat de viu".

Autografele de final... sau de început. Dan, alături de Doina Roman, o persoană veselă și pozitivă și o scriitoare talentată.

Prieteni, emoții, zâmbete după citirea autografelor...

Anamaria Bancea este o persoană minunată și o scriitoare / arhitectă creativă. Ne-am revăzut după muuult prea mulți ani, dar m-am bucurat ca un copil care a primit jucăria preferată.

Las la urmă fotografiile cu "autorul zilei"... Doamnelor, domnișoarelor și domniloooor... Dan Rădoiu!