Acest site folosește cookies pentru funcționare. Navigând în continuare îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe!
X

Cursă contra-cronometru

---


Parcă-l văd pe Filip, trăgând dintr-o țigară de foi, vorbindu-mi pe un ton condescendent. "Draga mea Angela, va trebui să pleci într-o vacanță de lucru. Din nou. România e prea fierbinte pentru tine zilele astea. Lasă-mă vreo două ore să-ți găsesc ceva interesant, la mii de kilometri depărtare de țară."
Va fi a treia oară în zece ani când voi fi obligată să mă pierd în lume, sperând ca peste câteva săptămâni să iasă la suprafață un subiect amplu și astfel să-l consume pe al meu. Pe canalele neoficiale se zvonește că "Tolo" lucrează la o anchetă ce va declanșa cel mai mare scandal din istoria post-decembristă. Dacă am noroc, e pe ultima sută de metri cu cercetarea și nu voi lipsi mult timp.
Aud pași înfundați venind pe strada Franceză. Un bărbat înaintează spre mine pe mijlocul drumului. Probabil e urmăritorul meu, dar n-am de gând să mă întorc pe-acolo, să mă conving. Un curent rece îmi traversează corpul și simt cum adrenalina îmi curge prin vene. Pe dracu’, nu simt nimic în afară de o frică paralizantă, generatoare de gheare pe inimă!
Mă desprind de perete, doar pentru a o lua încă o dată la fugă. Unu-doi, unu-doi, trebuie să mențin ritmul, să scap de tip și să ajung într-un loc sigur.
N-am altă soluție decât să mă furișez pe Căldărari, spre bulevard, în căutarea unei mașini ce staționează pe interzis lângă "Hanul lui Manuc". Văd un Logan galben în stația lui trei-opt-cinci și-mi declar iubirea necondiționată pentru ăștia de încalcă legile de circulație. Asta până când mă voi așeza data viitoare la volan și-i voi înjura cu patimă. Și cu creativitate în alegerea cuvintelor, la fel ca toți șoferii bucureșteni!

SFÂRȘIT


Fragmentul de față face parte dintr-o lucrare de ficțiune. Personajele, evenimentele și dialogurile sunt creionate din imaginația autorului și nu sunt reale. Orice asemănare cu evenimente actuale sau persoane, în viață sau nu, este accidentală sau fictivă. Dreptul scriitoarei Silvia Chindea de a fi identificată ca autor al acestui roman este reglementat de Legea nr. 8/1996 (cu modificările și completările ulterioare) privind dreptul de autor și drepturile conexe (actualizată în 2015). Toate drepturile sunt rezervate.
Fragmentul este oferit cu titlu gratuit pentru cititorii site-ului www.silviachindea.com. Nicio parte a acestuia nu poate fi reprodusă, copiată, transmisă sau distribuită fără acordul prealabil al autoarei Silvia Chindea. Cererile pentru publicarea acestui fragment, în format e-book sau tipărit, trebuie trimise pe adresa de email.
--------------------------
Dacă această scenă te-a captivat, poți cumpăra nuvela "Cursă contra-cronometru" exclusiv în format electronic. Iar dacă vrei să citești fragmente în premieră din următoarele mele romane sau povestiri, te aștept și pe pagina mea de Facebook.
Silvia Chindea
cumpără cartea