Am avut onoarea ca primul meu interviu în calitate de scriitoare să fie publicat în Revista de suspans (13 iunie 2016), grație Cezarinei Nicolae, Redactor-Șef. Poți citi mai jos un fragment din acesta.

Ce ingrediente trebuie să aibă un roman polițist memorabil?

Eu cred cu tărie că ideea este totul. Dacă ai o idee excelentă, restul se învață. Însă impactul unui roman, fie el polițist sau nu, constă în momentul ales pentru lansare, epoca în care scrii, susținerea din partea unei edituri pentru tipărire și promovare și, nu în ultimul rând, norocul de a te afla la locul și timpul potrivit.

Particular pentru romanul polițist clasic, ideea trebuie îmbrăcată într-o frazare potrivită personajelor, trebuie construit un suspans în crescendo, iar autorul trebuie să aibă abilitatea de a ascunde indiciile în gesturi banale sau cuvinte lipsite de importanță. Un autor de romane polițiste clasice trebuie să aibă o dorință reală de a păstra caracterul genului și de a nu devia povestea către thriller, doar de dragul unei audiențe mai largi.

În prezent lucrezi la un nou roman, „Moarte în Peru”. Ce ne poți spune despre acesta?

Ideea acestui roman mi-a venit anul trecut, în primăvară, când am urmărit un documentar despre faimoasele Linii de la Nazca. Momentul în care am „lăsat pixul pe hârtie”, am terminat “Șase păpuși Matrioșka” și l-am trimis la editare, a fost momentul în care am deschis un nou document în Scrivener și am început “Moarte în Peru”. Sunt fericită că lui Bogdan Hrib i-a plăcut ideea și că am susținerea lui în vederea lansării la Gaudeamus pe final de an.

Acțiunea romanului are loc în deșerturile din îndepărtatul Peru, unde își face apariția un grup de vânători de comori care se ghidează după artefacte și însemne vechi ale triburilor Nazca și Paracas. Doar că planurile de acasă nu coincid cu cele din târg! Unul câte unul, aventurierii încep să moară în accidente bizare, iar singurul căruia îi pasă suficient de mult pentru a se implica și a afla adevărul din spatele deceselor, este un jurnalist aflat acolo din întâmplare.

Prima apariție televizată în calitate de scriitor a avut loc pe data de 23 Ianuarie 2017, de la ora 23, la Happy Channel. Am vorbit despre Moarte în Peru, primul roman din seria Angela Brumaru, despre cum am construit romanul, personajele, despre cercetarea minuțioasă despre Nazca și Peru, dar și despre planurile de viitor sau filme preferate. Te invit să vizionezi interviul integral AICI.

---------------------

Am avut plăcerea să fiu invitata lui Vlad Gherman, la Happy Channel, pentru a vorbi despre pasiunile mele, una dintre ele fiind pasiunea pentru gătit. Am pregătit trei rețete ce au legătură cu cărțile mele, fiind originare din țările prin care mi-am plimbat personajele.

Aici aveți înregistrările:

Peru

România

Italia