Primele recenzii

După munca susținută din ultima perioadă (puteți înlocui ultima perioadă cu ultimele 18 luni), am expediat e-book-urile romanului Șase păpuși Matrioșka celor care au avut curajul să treacă peste cuvântul debutant din descrierea de pe prima pagină. Astfel, primele recenzii nu au întârziat să apară, fiecare cuvânt primit fiind pus la temelia sufletului meu.

Am terminat cartea aseară! Excelentă împletitură! Azi mă apuc de ‘cadou’. Să nu mă uiți la următoarea carte!

Pe Mihaela o cunosc de vreo 13 ani, cred, dar în ultimii 11 nu am ținut legătura. Nu mă întrebați de ce. M-a surprins că m-a găsit pe facebook și că a ținut morțiș să îmi citească cartea. A cumpărat-o, i-am expediat-o și cuvintele ei au fost scurte, dar cuprinzătoare. Am reținut excelentă împletitură, care m-a uns pe suflet. 

Sună bine, frazele curg firesc, suspansul e bine întreţinut. Eu zic să mergeți cu încredere înainte pentru că este nevoie de romane polițiste românești și cred că o să fie bine primit. (…) Mi-a plăcut foarte mult, se citește cu mare plăcere. Vă țin pumnii să iasă totul bine!

Laura este scriitoare și o iubește pe Agatha Christie. Nu o cunosc pe Laura. Nici ea nu mă cunoaște pe mine. Nu suntem prietene pe facebook. Dar am rugat-o să îmi citească cartea și ea a acceptat. Apoi am descoperit că viețile noastre au puncte în comun și că probabil nu din întâmplare i-am scris. Totul se întâmplă cu un scop. Sau mai multe. 🙂

Mi-a plăcut, mi se pare că e foarte tare că ai reușit să scrii o primă carte așa reușită. Îmi place mult stilul în care scrii, neîncărcat și explicit, nu face cititorul să piardă timpul cu descrieri și detalii plictisitoare sau fără rost. Adică cel puțin pentru felul în care citesc eu o carte (nerăbdătoare să aflu finalul), e perfect.

Eu și cu Irina suntem vecine. Și prietene pe facebook. A recunoscut-o pe Măriuca noastră la Comana în timp ce eu eram la un concurs de ciclism MTB. Unde, între noi fie vorba, am ieșit pe locul 10 la categoria mea de vârstă. 🙂 O știa pe Măriuca din fotografiile pe care le postez eu. Mi s-a părut genial că a cumpărat cartea mea, a citit-o și stilul meu a fost exact pe gustul ei. Ca să nu zic sufletul ei, fiindcă m-aș repeta. 🙂

Referitor la dedicarea cărții tatălui tău, este cel mai frumos cadou pe care i l-ai fi putut face. Eu i-aș duce o carte la mormânt și aș pune-o bine acolo, să o aibă aproape. Să nu plângi, te rog, când citești asta! :*

Dar am plâns, să știți. Au trecut 2 ani și parcă totuși au trecut 2 zile. Nu se putea altfel, decât să îi dedic cartea lui, tatălui meu. Pentru că de la el am învățat iubirea pentru cărți și muzică.

Cartea ta mi-a plăcut foarte mult – doar ți-am mai spus că sunt o devoratoare de povești polițiste. Mi-a plăcut că e foarte ancorată în timpul prezent. Simți că trăiești alături de personaje.
Aștept volumul 2, cu o poveste internațională, din câte am văzut. Mi-ar plăcea un personaj principal feminin în rol de polițist, detectiv, medic legist – ce-o fi. 
Te pup și te îmbrățișez cu cel mai mare drag și chiar îmi pare rău că în cei 2 ani cât am locuit în Bucurețti nu am ajuns să ne cunoastem personal, sunt convinsă că am fi fost foarte bune prietene. 

Alina de la Cluj este o tipă incredibilă, cu care nu m-am intersectat în București, dar cu care m-am intersectat pe facebook. Și bine am făcut!

Este foarte ciudat cum ultimii doi ani mi-au adus oameni noi în viață, care mai de care mai faini. Dacă aș fi știut că o să se întâmple așa, mă mobilizam să public mai devreme primul roman! 

Dar, exact cum am spus-o de multe ori, fiecare lucru, moment și persoană are un anume loc în timp și spațiu. Iar aceste recenzii au venit exact la momentul potrivit pentru mine, când stăteam cu sufletul la gură și mă rugam să termine cineva cartea mai repede, exact de la oamenii care citesc cărți polițiste. Adică acei oameni care știu să aprecieze o construcție logică a firului epic, o gândire în ansamblu, o punere în scenă abil executată și un deznodământ surprinzător.

Acum aștept și alte recenzii, atât de la cititori, cât și de la site-urile de profil care s-au arătat interesate să citească Șase păpuși Matrioșka. Dacă părerile cititorilor te-au convins să ai încredere într-un autor debutant, atunci te invit pe pagina Cărți, de unde poți achiziționa romanul în format tipărit sau electronic. Tot acolo găsești și o scenă gratuită din roman (ce poate fi mai elocvent decât +3.000 de cuvinte din cele +81.000?), dar și povestirea scurtă Jinx. Pe care o poți cumpăra cu 4,90 lei sau o poți primi gratuit dacă te abonezi la newsletter