La sfârșitul săptămânii trecute, la Biblioteca Națională a României, a avut loc Sci+Fi FEST – Festivalul de Știință și Science-Fiction și sunt fericită că am putut participa câteva ore sâmbătă dimineață.

Ziua a debutat la standul Tritonic, unde l-am revăzut cu mare plăcere pe domnul Profesor Septimiu Chelcea, ce mi-a fost profesor în facultate și căruia i-am „smuls” două note de zece. Neschimbat și la fel de jovial, în fotografia de mai jos împreună cu Bogdan Hrib, scriitorul, editorul și directorul Editurii Tritonic.

Șase păpuși Matrioșka a stat un timp la vânzare, apoi toate exemplarele s-au vândut, unul plecând cu autograf la Alexandru Lambă, un scriitor foarte bun de SF, pe care de-abia sâmbătă l-am cunoscut față în față. Neoficial vorbind, în realitate este mult mai simpatic și prietenos, decât în fotografia de profil de pe facebook.

La ora 11.30, în Atrium, Florin Stanciu a susținut o prelegere despre predicțiile din romanele SF și cum acestea și-au găsit aplicabilitate în realitate zeci de ani mai târziu.

Ziua mea s-a încheiat cu întâlnirile cu scriitorii Doina Roman, Rodica Bretin, Liviu Surugiu și editorul Deea Sterea.

Mi-ar fi plăcut să stau mai mult sau să revin cu copiii pe seară, să participe la evenimentele dedicate celor mici, dar cum este sezonul răcelilor, planurile mi-au fost date peste cap. Dar urmează Gaudeamus și RomCon, deci voi mai avea ocazii!