Acest site folosește cookies pentru funcționare. Navigând în continuare îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe!
X

pentru scriitori

Fiecare dintre noi își dorește să aibă un manuscris închegat, cu ritm, citit și acceptat de public, dar de fapt toți ne dorim să fie incredibil. De aceea, înainte de a-l trimite la o editură sau de a-l pregăti pentru publicare în regim self publishing, mulți scriitori apelează la un membru al familiei sau la un prieten și așteaptă opiniile lor.

Dar dacă ai de gând ca manuscrisul tău să ajungă la un nivel profesional ridicat și să devii un scriitor din ce în ce mai bun, vei avea nevoie de un editor independent. Fiind scriitoare de romane polițiste, știu cât de dificil este să identifici greșeli într-un manuscris la care ai lucrat luni, poate ani de zile. Parteneriatul cu un editor independent oferă lucrării tale o nouă dimensiune și îți dezvăluie unghiuri diferite ale poveștii.

Dacă vrei să-ți fiu editor, trebuie să te gândești cu ce te pot ajuta, deoarece serviciile mele acoperă diferite aspecte ale editării.

Editare de conținut

Mă uit la imaginea de ansamblu a manuscrisului, adică la problemele majore de structură: goluri în intrigă, greșeli temporale, legături între personaje, ruperi de ritm, scene inutile, dar și la ușurința cu care se citește manuscrisul sau coerența stilului de scris. Această editare presupune primirea unui raport detaliat din partea mea, fără a nota manuscrisul pe margine.

Corectură

Chiar dacă în ziua de astăzi scriitorii pot apela la programe de corectură în română, o corectură profesională nu se rezumă doar la atât. Mă concentrez pe diacritice, punctuații, repetiții, gramatică, lexic, timpi verbali și tehnoredactare corectă, dar merg până la a propune refrazări ale anumitor paragrafe, schimbări în poveste - pentru o mai mare fluiditate sau pentru o conturare mai bună a personajelor.

Editare finală

Dacă ai ajuns la concluzia că manuscrisul tău este cu adevărat terminat - niciodată nu e, crede-mă! :) - atunci mi-l poți trimite pentru editarea finală. Eu îl tipăresc, îl citesc cu voce tare și îl editez linie cu linie, apoi ți-l voi trimite prin curier.

Prețuri

Prețul editării pleacă de la 1 leu / 100 cuvinte și poate ajunge la 10 lei / 100 cuvinte.

De exemplu, editarea completă (conținut, corectură, proofreading) a unui roman de ficțiune de aproximativ 70.000-80.000 de cuvinte are prețul între 2 și 3 lei pentru 100 cuvinte, adică un preț total între 1.400 lei și 2.400 lei. Fiind vorba despre o editare în mai mulți pași, suma totală poate fi achitată secvențial.

Editare de test

Ai nevoie de un editor, dar nu știi dacă eu sunt ceea ce cauți? Trimite-mi un fragment din manuscrisul tău (250-300 de cuvinte), spune-mi ce fel de editare alegi și eu ți-l voi trimite editat gratuit.

Ce fel de editor sunt eu?

Unul care citește și scrie mult. Foarte mult. Am săptămâni când citesc și o carte pe zi. Scriu un roman pe an și îmi doresc să am în viitor 2-3 povestiri scurte publicate între romane. Știu ce înseamnă să publici o carte în regim independent și știu ce înseamnă să lucrezi cu o editură cunoscută în piață.

Sunt foarte atentă la detalii și nu sunt diplomată. Dacă ai nevoie ca cineva să-ți laude manuscrisul, îți recomand să alegi o persoană din familie. Ei sunt întotdeauna drăguți, pozitivi și te încurajează. Însă dacă vrei să înveți, să devii un scriitor mai bun cu fiecare manuscris și să depășești tracul de început, atunci eu sunt persoana de care ai nevoie.

Știu ce înseamnă deadline, pentru că trăiesc cu el în fiecare zi, dar acordă-mi un timp rezonabil pentru manuscrisul tău. Mă pot opri din orice fac pentru a edita lucrarea ta, exceptând cazurile în care nu am alte contracte de editare. La modul ideal, aș avea nevoie de o lună pentru editarea unui manuscris de 80.000 de cuvinte. La modul realist, pot termina o editare și în două săptămâni.

Te-ai hotărât?

Trimite-mi un mail și hai să ne cunoaștem!