Astăzi am citit un post pe site-ul lui Alex și au urmat trei pași. Am început să scriu un comentariu, apoi am realizat că am mai multe de spus și merită un share. Am început să scriu din nou, dar la fel, am constatat că pot scrie un post separat. Așa că iată-l!

Alex ne întreba ce am face dacă am trăi 500 de ani. Pe lângă faptul că nu mă pot gândi la o asemenea posibilitate, cel puțin acum este o utopie, m-am întrebat de multe ori ce aș face dacă aș trăi mai mult de 100 de ani. Și cred că totul pleacă de la frica noastră de moarte. Ne este frică că nu vom apuca să facem tot ce ne-am propus, că nu avem timp, că la pensie vom fi bătrâni și obosiți, fără chef și fără bani. Cumva cam ca la 20 de ani. :)

Am în minte acum câteva exemple recente, care ne arată că nu contează vârsta sau proiecția celorlalți asupra vârstei noastre. Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu cu câștigat împreună 3 medalii, 2 de aur și una de argint, la 30 de ani, respectiv 36 de ani. O doamnă - că nu pot să zic o bătrână (!!) a alergat și a câștigat o competiție la 90 de ani. Limitele sunt doar cele pe care ni le impunem noi, gardurile din jurul nostru sunt cele pe care ridicăm noi. Nimeni altcineva.

Cum să trăiești 50, 80 sau 500 de ani? Ca și cum ai muri mâine.

Să nu amâni lucrurile care îți fac plăcere
Să spui ce crezi
Să îți săruți copiii
Să bei o cafea cu cea mai bună prietenă la 2 noaptea
Să alergi desculță în ploaie
Să cânți fals la semafor
Să zâmbești
Să strigi când ești fericită
Să iubești pe cine vrei și când vrei
Să privești stelele
Să asculți vântul printre frunze
Să râzi din toată inima
Să îți cumperi 'acea' pereche de pantofi
Să dansezi cu patimă
Să iubești cu nebunie
Să prinzi răsăritul pe plajă

Tu ce ai face dacă ai trăi 500 de ani?