După mai multe luni în care nu am reușit să mă regăsesc și să pun pe hârtie ideile pe care le învârt în cap de ceva vreme, cercul a fost spart de o propunere lansată de Revista Vulturul. Aceea de a scrie o povestire care să apară în numărul inaugural, alături de nume mari din literatura autohtonă și nu numai.

Inspirația mi-a venit în scurta vacanță la 2 Mai, avută la începutul lui august. Locul de plajă preferat de copii era foarte aproape de rulote și astfel am avut timp să studiez oamenii care au ales o cazare atipică, în loc de o cameră de pensiune sau hotel.

În fața laptop-ului, m-am lăsat purtată de imaginație și după primele două scene, mi-am dat seama că povestea e chiar faină și merită dezvoltată. Așa că totul s-a transformat într-o nuvelă cu iz local, cu personaje puține, dar autentice, cu suspecți, interogatorii și răsturnări de situație. Adică o poveste care are toate ingredientele genului Suspans.

Ce m-a atras la această revistă, unică la noi? Păi, întâi am aflat de la Mugur Cornilă, editorul coordonator al revistei, cu cine voi împărți "scena": scriitori SF & F - Dănuț Ungureanu, Liviu Surugiu, Silviu Genescu, George Cornilă, Eugen Lenghel, John DaSelva, Cristian M. Teodorescu, eseistul și scriitorul Mircea Opriță și promotorul Cristian Tamaș, poetul Ovidiu Oana-Pârâu, scriitoarea de Social Fiction Suzana Tănase. Într-o asemenea companie, nu ai cum să nu te simți excelent, nu-i așa? :)

După aceste nume mari, Mugur m-a provocat să contribui alături de Mihai Dan Pavelescu la traducerea nuvelei lui Ian Watson, "Devreme, la apus", invitatul special al acestui prim număr. Nu a fost ușor deloc, fiindcă stilul lui Watson este diferit de al altor scriitori.

Eseul care a marcat imaginația copiilor de început de secol XX, "Viața pe Marte" de H.G. Wells, tradus pentru prima oară în română, este însoțit de ilustrațiile originale realizate de William R. Leigh.

Revista Vulturul cuprinde și bandă desenată, sub semnătura lui Viorel Pîrligras, iar ilustrațiile fiecărei nuvele, povestire sau articol sunt realizate de către Ionuț Bănuță.

Lansarea revistei a avut loc la AntareSFest, la Brașov, iar eu de-abia așteptam să fac o scurtă plimbare până la munte. :) În cele 3 zile, m-am reîntâlnit cu mulți oameni faini, scriitori sau susținători ai genului SF & F, am avut discuții interesante și m-am încărcat cu energie pozitivă. Care sper să-mi fie motor pentru a termina romanul "Epilog", pe care l-am început anul trecut și pe care (încă!) nu l-am finalizat.

Dacă vreți să citiți un fragment din nuvela mea, "Crimă în 2 Mai", îl găsiți aici. Revista Vulturul poate fi comandată la mine pe site, aici. Are 114 pagini, o grafică de excepție, formatul este A4, iar prețul este 25 lei. În București, transportul este gratuit, în țară costă 15 lei.