Acest site folosește cookies pentru funcționare. Navigând în continuare îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe!
X

Moarte în Peru

"Moarte în Peru" este primul roman polițist din seria "Angela Brumaru". Acțiunea principală se petrece în Nazca, orașul devenit celebru în toată lumea datorită geoglifelor vechi de două mii de ani. Povestea te poartă de la Berlin la Lima, din Elveția în Peru, din București la Nazca, fiind construită pe mai multe planuri convergente.

citește un fragment

descriere

Un milionar german finanțează un grup internațional de șapte persoane (doi nemți, un francez, un ceh, o americancă, un polonez și o catalană) pentru a porni într-o expediție în Peru, cu scopul de a găsi cea mai faimoasă comoară din lume. În paralel, Angela Brumaru, jurnalist de investigație, pleacă din România pentru a afla de ce Peru este singura țară din America de Sud în care nu există niciun caz de îmbolnăvire cu virusul Zika. Când aventurierii încep să fie omorâți cu sânge rece, urmărește ancheta pe care Angela o declanșează în paralel cu cea a poliției din Nazca, fiind ajutată de un reporter local de televiziune.

15 recenzii

  • Un volum plin de exotism și mister, o poveste de azi într-un ținut de departe. Veți citi "Moarte în Peru" cu mare plăcere, curiozitate și nerăbdare până la ultima pagină.

    Bogdan Hrib - Editura Tritonic
  • O "polițistă" cu ștaif ce se termină abrupt, tăindu-ți răsuflarea. O desfășurare cu ramificații fine, într-un paradis amorțit de soare și culoare locală. Mi-aș fi dorit să continue, povestea e desenată frumos, imersiv. Te cucerește. Aștept nerăbdător următoarea aventură a eroinei!

    Daniel
  • Felicitări pentru un roman polițist de excepție! Felicitări pentru urzeala fină care întrețese toate intrigile secundare cu cea a unei anchete mai puțin convenționale, pentru documentarea minuțioasă și atenția la detalii!

    Teodora Matei, Scriitoare
  • Mi-a plăcut foarte mult documentarea, oferă romanului o consistenţă foarte solidă, serioasă. Modul în care jonglezi cu suspecţii e foarte bine realizat. Iar Angela e un personaj excelent creionat, are o personalitate foarte bine conturată. Deci... aştept în continuare aventurile ei.

    Lucian Dragoș Bogdan, Scriitor
  • Silvia Chindea face ce ştie mai bine: transformă totul în acţiune în stare pură, trecând de la o enigmă la alta, călăuzindu-şi cititorii pe urmele prezumtivilor suspecţi. Îşi permite chiar luxul de a construi fişe ale acestora – planşe pe care Angela trece argumente pro şi contra. Joacă cu cărţile pe faţă, cu alte cuvinte, ceea ce nu poate constitui decât un veritabil deliciu pentru amatorul de literatură detectivistă. Crimele sunt atent construite, investigaţia pune piesele de puzzle una lângă alta, căutând tabloul final.

  • Să știi că îmi place maxim cartea! :) Sunt la capitolul trei. Îți scriu după ce o termin!

    Alexandra
  • "Moarte in Peru" este un roman polițist care, după părerea mea, ar putea să facă parte cu succes din seria celor mai citite și mai vândute cărți din lume! Draga mea Silvia, m-ai ținut în suspans și m-ai captivat total de la prima pagină până la ultima! Mă declar cititoarea ta fidelă! Abia aștept să apară următorul tău roman din seria pe care doar ce ai început-o! Recomand cu toată inima lectura acestui roman deosebit de captivant! Iar ție, draga mea, îți doresc să ai inspirație divină și la cât mai multe romane publicate!

    Carmen
  • Silvia, am terminat cartea. Îți spun că am fumat fiecare țigară împreună cu Angela! Și sunt bucuroasă să aflu că urmează și alte aventuri... Altfel îți spuneam că m-am întristat când s-a terminat acțiunea. Deci, spor la scris!! Și aștept cu nerăbdare să văd ce a mai făcut nebunel... Că eu așa îi spun Angelei. :)

    Mihaela
  • La două săptămâni de când l-am terminat de citit, primul lucru care îmi vine în minte este că "Moarte in Peru" face parte din categoria aceea a romanelor care te bântuie, te râcâie pe neuroni dacă le lași din mână și nu afli degrabă ce se întâmplă mai departe. Îmi vine greu să fac un top al elementelor care m-au atras: misterul specific unor căutători de comori, decorul exotic, evenimentele și procedurile criminalistice bine documentate, personajele memorabile, ritmul alert cu care se succedă evenimentele. Singurul asupra căruia am păstrat câteva rezerve este tocmai personajul principal, Angela Brumaru, care, deși m-a convins să empatizez cu cauza ei (găsirea criminalului care i-a ucis prietena), nu a reușit să mi se facă plăcută ca femeie. Desigur, este doar o primă impresie, aștept următorul roman din serie pentru a o întări sau, dimpotrivă, pentru a o distruge.

    Cezarina Nicolae - Revista de suspans
  • Dacă aș fi citit cartea cu ceva vreme în urmă, aș fi spus: când mă fac mare vreau să fiu Angela Brumaru! Tânăra jurnalistă de investigații e frumoasă, deșteaptă, dezinhibată. E un personaj extrem de credibil ce reușește să descurce ițele încurcate ale unor morți suspecte. (...) Folosirea timpului prezent, o caracteristică a Silviei Chindea, impune ritmul alert al întregului roman, indiferent de momentul acțiunii. Nu știu cum a fost scrisă, dar cartea se citește cu piciorul pe pedala de accelerație. (...) Mi-a plăcut naturalețea cu care sunt descrise străduțele ori localurile peruane, dovadă a unei cercetări extrem de minuțioase. Am remarcat tușele ce individualizează personajele, conferindu-le cel puțin o caracteristică proprie.

    Teodora Matei, Scriitor
  • Mi-a plăcut cartea foarte mult, m-a ținut cu sufletul la gură. Mi-au plăcut descrierile locurilor. Personaj interesant Angela Brumaru, aștept să văd unde va mai călători și cum va rezolva și alte cazuri. Felicitări!

    Mirela
  • Titlul este destul de sugestiv, nu? Vă spun eu că și conținutul este criminal! Este prima întâlnire cu autoarea, dar cu siguranță rămâne una memorabilă. Nu menajează cititorul, nu îl lasă să respire, să doarmă sau să se gândească la altceva în afară de carte, de geoglife și de criminal.

  • Dragă Silvia, iată că am terminat volumul pe care l-am luat la Gaudeamus și pe care am avut norocul și plăcerea să-mi oferi un autograf. Mi-a plăcut. L-am purtat cu mine prin China și l-am terminat de citit în avion. Așa cum mi-ai urat în autograf - mi-a adus aminte de vacanța din Peru. În plus, mi-a adus aminte că ar trebui să mă grăbesc să scriu și eu. În consecință, cartea ta este o lectură placută și instructivă. Felicitări.

    Mariana
  • Mulțumesc pentru povestirea JINX. Mi-a plăcut. Am citit romanul ȘASE PĂPUȘI MATRIOȘKA, care mi-a plăcut foarte mult și ca urmare am comandat și romanul MOARTE ÎN PERU. Sunt deja fanul dvs. Îmi place enorm stilul dvs. reconfortant și documentat în același timp, dar plin de mister și suspans. Am citit romanul dvs. Moarte în Peru și, așa cum mă așteptam, nu m-a dezamăgit. Comparativ cu primul dvs. roman, Șase păpuși Matrioșka, care este un roman polițist clasic, al doilea roman este mai spre thriller. Mi-a plăcut pista falsă cu prima crimă și de asemeni misterul comorii care a însoțit toata acțiunea cărții. Finalul este bun, chiar neașteptat. Apreciez și faptul că folosiți just notele de subsol atunci când textul o cere (nu toți autorii fac asta). Aștept cu nerăbdare următorul dvs. roman, pe care sper sa-l achiziționez cu autograf.

    Paul
  • Pe lângă faptul că schema “cine-i criminalul?” îi iese excelent, Silvia Chindea pare să fie şi o fanatică a acţiunii, că nu te lasă să respiri neam. Volumul începe abrupt cu o crimă pe străduţele din Nazca şi aşa o ţine până la final! În plus, nici trecutul Angelei nu e chiar cel mai plictisitor din lume :), unde mai pui că totul se petrece în oraşul devenit celebru în toată lumea datorită geoglifelor vechi de două mii de ani!