Autografe și gânduri așternute pe hârtie. Atât la lansare, cât și după aceea, am încercat să ofer autografe originale și personalizate. Primul a fost pentru mama mea. Fiindcă chiar este cea mai bună mamă din lume.

Romanul călător prin țară, prin birouri și pe la casele unde pisicile sunt șefele

Autografe și gânduri pentru prieteni din Piatra Neamț, București și Belgia

Rând pe rând, mulți dintre cei care au primit romanul mi-au trimis impresiile lor. Fiecare cuvânt primit mi-a mers direct la inimă și l-am pus la păstrare în suflet.

„O cafea buna merge intotdeauna cu o carte buna. Multumesc, Silvia Chindea, pentru carte si dedicatie. Abia astept sa o lecturez!”
„Can’t wait to get the book and read it!!! And is even signed by the author!! Thank you so much my dear amazing friend!!! You are one in a million!!!”
„Nu am mai citit de mult un roman politist, dar abia astept sa o citesc pe Silvia!  Multumesc pentru surpriza, draga mea!”
„Tocmai am primit cartea! Multumesc pentru cadou. Îmi sta bine. Sunt nerabdatoare sa citesc cartea, in curand voi ajunge acasa, ma retrag in coltul meu de citit, cu un pahar de vin…”
„Ce poate fi mai bun decit un roman politist in acest minunat inceput de weekend!! Multumesc mult, Silvia Chindea!! Te pup si te imbratisez cu mult drag!!”
„Felicitari, Silvia, pentru carte! Iti garantez ca e buna daca in prag de declaratii am stat aseara pana la 2 si dimineata m-am trezit la 5:30 ca sa mai citesc pana la 06:30.”
„O carte interesanta care ma provoacă în fiecare dimineață și uit ca sunt în metrou pentru 20 de minute. Mulțumesc Silvia Chindea, trece-ma pe lista de fani și pentru următoarele! :)”
„Surpriza… un pachet literar… Si oare ce-o fi?… Un roman asteptat cu nerabdare, proaspat si fierbinte… Plus o matriosca micuta si draguta.
Pentru cel mai frumos zambet carliontat din lume, Silvia Chindea… Ma inclin cu respect si multumesc!”

Alți prieteni au reușit să îmi trimită impresiile lor despre Șase păpuși Matrioșka în timp ce o citeau sau imediat după ce au terminat-o.

„Bună! Am citit-o. M-a atras, m-a prins, nu mi-am dat seama cine este criminalul decât (…). Mi-au plăcut și povestirile, nu pricep de ce l-ai omorât și pe (…)! Multe detalii atent verificate. Aștept următoarea carte. Felicitari si succes!”

Fragment Review Reader’s Republic

Mi-a plăcut foarte mult faptul că povestea a avut mai multe fire spre rezolvarea puzzle-lului și că autoarea a reușit să facă un labirint cu mai multe înfundături. Pur și simplu am iubit fapul că fiecare înfundătură a fost întruchipată de o nouă victimă a lanțului de evenimente. Însă cel mai mult m-am bucurat că am făcut echipă cu Dumitrache și că m-am simțit ca un Watson în descoperirea criminalului.

Mesajul domnului Florea Oprea, autorul tratatului de religie comparată „Premisele naturale ale religiilor timpurii”

Dragă Silvia, ne-ai făcut o mare bucurie cu cele „Șase păpuși Matrioșka”. La o primă parcurgere pe diagonală a textului, am sentimentul că descopăr un scriitor autentic al genului polițist, iar primul meu gând m-a trimis la George Sand, care s-a lansat în literatură într-o vreme când a trebuit să ascundă că este femeie, dar care s-a impus ca un scriitor de literatură universală. Alte mari doamne ale literaturii beletristice au dovedit că o femeie talentată se poziționează de la început în fruntea breslei scriitoricești, deoarece femeile au un simț al detaliului și o intuiție pe care le-am considerat întotdeauna ca fiind superioare față de abilitățile comparabile ale bărbaților. Soția mea și cu mine îți trimitem gândurile noastre de prietenie și prețuire și îți urăm un viitor cât mai frumos în lumea literelor.
„Gata! Foarte faina! Mi-a placut povestea, ritmul, stilul, iar povestirile doctorului Panait dementiale! Da, mi-am dat seama cine este criminalul, am banuit dinainte si am fost sigura la pagina (…). Dar am ramas in priza pana la final sa inteleg legatura. Mi-a placut foarte mult si abia le astept pe urmatoarele! Felicitari!”
„Buna, am ales sa iti scriu aici. Pentru ca Facebook. Pentru ca si cartea ta face referiri multiple la fenomenul asta. Am terminat de ceva vreme cartea. 🙂 Am citit pe telefon: 30 de pagini, pana la aprox. 100 de pagini si, apoi, marti spre miercuri noapte pana la capat. Deci, ce zici? Mi-a placut? In conditiile in care copilul meu are 9 luni, e alaptat si se trezeste de cel putin 4-5 ori pe noapte, cartea ta a fost ca o evadare. Cu un ochi la el, sa ii veghez somnul, dar cu sufletul la gura sa vad ce se mai intampla.
Curge bine cartea. Inlantuirea papusilor e delicioasa: e ca si cum ai citi mai multe povesti in acelasi timp, si totusi e una singura. Papusile sunt precum destinele din carte: aparent fara legatura, dar, de fapt, un tot.
E si coerenta. O zic asa, cu emfaza, pentru ca sunt multe detalii carora le-am tinut ritmul cu ajutorul stilului tau.
Sunt idei faine care se repeta, dar cu sens. „Ninge ca in povesti” Apoi, cazul e descris treptat. Aflu cate ceva si nu ma deranjeaza. Nu imi lipseste informatia, dar ma incita cand apare.
Ti-am zis ca nu citesc romane politiste, dar mi-a placut. Mult. A fost atat de vizuala precum un serial de CSI sau NCIS sau… Criminal Minds. Mi-am imaginat, pur si simplu, scenele. Si Sibiu. Ador Sibiul. E si orasul meu preferat (alaturi de Brasov).
Silvia, esti si e minunata cartea! Felicitari!”
„Bună dimineața, trebuie să-ți spun că este genial scrisă, jos pălăria, doamnă! Dacă o carte nu mă prinde din primele 10 pagini, atunci pe mine m-a pierdut… Cu cele Şase păpusi Matrioșka m-ai prins din prima… Aștept cu nerăbdare să o pot termina week-endul ăsta! Este foarte-foarte faină! Atât voiam să-ți spun. Pup!”
„Silviuta, draga mea… bravo! Felicitari inca o data!!!! Am terminat cartea, am cautat – ce-i drept – timp liber in weekend ca sa o termin. Am citit-o repede cu drag si interes. Tutunul si bomboana mentolata m-au intors in timp, cand eram pustoaica si citeam cazurile locotenentului Frunza – Haralamb Zinca. Sincer asta si voiam sa simt, imi place stilul lui si mai nou si al tau!!! Sunt curioasa cum ma ucizi in noua ta carte :)))) Felicitari si te recomand cu drag, ma laud cu tine la toti cunoscutii, esti un exemplu de ambitie si talent! Mult succes in continuare!!!!!”
„De două seri nu las cartea din mână! Când am ridicat-o de la poștă, am avut proasta inspirație să citesc la restaurant înainte să intru la teatru. După ce am ieșit, am citit de la zece seara până mult după miezul nopții. Este fain scrisă, firul poveștii este interesant și întretăierea planurilor faină. Un pic idealistă în ceea ce privește personajele (adică un senator cu conflicte de conștiință, mai rar), dar poate și acesta este farmecul, să ai personaje un pic neverosimile pentru România. Să te scoată din realitate.”