Acest site folosește cookies pentru funcționare. Navigând în continuare îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe!
X

Șase păpuși Matrioșka

"Șase păpuși Matrioșka" este un roman polițist cu parfum clasic, ce te va purta pe urmele unui criminal ingenios, care tulbură viețile tuturor. Acțiunea este plasată în Sibiu, unul dintre cele mai frumoase orașe din țară. Cele șase păpuși Matrioșka sunt, de fapt, șase evenimente înlănțuite invizibil, asemeni unor surori. Întâmplările sunt legate între ele, dar totuși independente, cuprinse într-o realitate autentică și surprinzător de tonică.

cumpără carteacitește un fragment

descriere

În povestea exterioară, comisarul Ion Dumitrache trebuie să dezlege misterul morții unei femei, victima unui accident de mașină. Indiciile conduc către patru suspecți, fiecare dintre ei având motive să o ucidă pe tânără. Un senator și soția acestuia, fratele senatorului și fostul iubit al victimei. Pe măsură ce ancheta înaintează, lucrurile se complică și polițiștii numără încă două victime. Criminalul devine mai îndrăzneț și mai inventiv, iar oamenii legii nu reușesc să îi descopere identitatea. Dosarele vor fi clasate având autor necunoscut sau comisarul Dumitrache își va da seama cine este ucigașul în serie?

34 recenzii

 • Șase păpuși Matrioșka este un roman polițist clasic ca intrigă, construit prin tehnica "povestirii în ramă". Limbajul este concis și direct, capabil să contureze scene puternic vizuale, însă fără a evidenția amănuntele grotești cu care ne-au deprins literatura și cinematografia americane. Acțiunea se desfășoară într-un crescendo susținut.

 • Şase păpuşi Matrioşka s-a potrivit ca o mănuşă aşteptărilor mele, căci am fost absorbită de acţiune încă de la primele pagini. Scenele şi imaginile vii, conturate în detaliu, schimbul fulgerător de replici, analiza minuţioasă a probelor şi rapiditatea cu care se desfășoară evenimentele, te duc cu gândul la un scenariu de film detectiv. Şase păpuşi Matrioşka este o lectură extrem de plăcută şi bine documentată, ce-ţi pune rotiţele în mişcare şi te face să devii un mic Sherlock Holmes.

 • Șase păpuși Matrioșka – un roman polițist reușit! Nu știi ce urmează. Când te prinde povestea, dai pagina și vezi scris “a treia păpușă Matrioșka” și te fură acțiunea, și iar uiți că mai urmeaza niște păpuși și niște pagini care te lasă cu multe întrebări. Te scuturi, vrei să dormi dar ești curios, mai citești “un pic și gata” și ajungi să stingi veioza la 3 dimineața. Asta înseamnă Șase păpuși Matrioșka! Mi-a plăcut stilul Silviei Chindea, mi-a plăcut firul narativ, mi-au plăcut personajele. Și, mai ales, mi-a plăcut firescul din tot și toate. Fără exagerări, fără “momente moarte”, fără happy-end patetic.

 • Mi-a plăcut foarte mult faptul că povestea a avut mai multe fire spre rezolvarea puzzlelului și că autoarea a reușit să facă un labirint cu mai multe înfundături. Pur și simplu am iubit fapul că fiecare înfundătură a fost întruchipată de o nouă moarte. O nouă victimă a lanțului de evenimente. Însă cel mai mult m-am bucurat că am făcut echipă cu Dumitrache și că m-am simțit ca un Watson în descoperirea criminalului.

 • Un foarte mare plus îl primește această carte pentru cele două domenii pe care le descoperă publicului larg: criminalistica și medicina legală. Am rămas plăcut surprinsă să regăsesc atâtea detalii exacte și am zâmbit de fiecare dată când am descoperit câte un termen de specialitate folosit corect. Nu mi-a fost cu putință nici măcar o secundă să ghicesc cine este criminalul. De fapt de fiecare dată când încercam să mă prind ce și cum sau când credeam că am o idee, ei bine, de fiecare dată era fix pe dos lucru care m-a făcut să-mi doresc să citesc cât mai mult.

 • Dragă Silvia, ne-ai făcut o mare bucurie cu cele Șase păpuși Matrioșka. La o primă parcurgere pe diagonală a textului, am sentimentul că descopăr un scriitor autentic al genului polițist, iar primul meu gând m-a trimis la George Sand, care s-a lansat în literatură într-o vreme când a trebuit să ascundă că este femeie, dar care s-a impus ca un scriitor de literatură universală. Soția mea și cu mine îți trimitem gândurile noastre de prietenie și prețuire și îți urăm un viitor cât mai frumos în lumea literelor.

  Florea Oprea - Autorul tratatului "Premisele naturale ale religiilor timpurii"
 • Mi-a plăcut cum ştii să construieşti personajele, să le dai viaţă, personalitate. Ritmul e alert, te ţine în priză. Oferi cititorului piste, îl determini să-şi pună întrebări, îi oferi argumente pro şi contra pentru care ar putea fi criminal unul sau altul, foloseşti tehnica iluzionistului. Mi-a plăcut alternanţa cu povestirile scrise de doctor, apreciez foarte mult experimentele literare care aduc ceva diferit. Încă o dată, felicitări pentru carte!

  Lucian Dragoș Bogdan - Autorul romanelor "Vânătoarea de capete", "Pânza de păianjen"
 • Bună ziua, am citit cartea, destul de întrerupt, recunosc, din cauza a numeroase alte "interferențe". Sună bine, frazele curg firesc, suspansul e bine întreţinut. Eu zic să mergeți cu încredere înainte pentru că este nevoie de romane polițiste românești și cred că o să fie bine primit. Ideea principală, însă, este că mi-a plăcut foarte mult, se citește cu mare plăcere. Așa că vă țin pumnii să iasă totul bine și să ne mai auzim!

  Laura Poantă, Doctor în Medicină - Autoarea mai multor volume de specialitate și traduceri de ficțiune
 • Pe lângă povestea bine scrisă, foarte bine documentată și plină de suspans, mi-a plăcut enorm și coperta romanului polițist de la Editura Stylished. Scriitura este naturală, clară, fără împopoțonări inutile, care ar strica farmecul acțiunii. Mie această carte mi-a plăcut foarte mult. Nu se compară cu romanele extrem de încurcate sau thrillerele psihologice ale momentului. Dar are un vibe intrigant. Care te ține treaz la orice oră pentru a afla unde duce firul acțiunii și investigația poliției.

 • Draga mea, ți-am terminat cartea și mi-a plăcut tare mult! Cursivă, captivantă… Și da, m-am prins cine e criminalul înainte să se prindă comisarul, dar nu chiar de la început. Ești așa naturală și faină! Ți-a mai spus cineva că a lacrimat când a citit "Cuvânt de încheiere"? Ei, bine, eu am făcut-o…

  Mihaela
 • Mulțumesc mult, Silvia Chindea! ❤ Mi-am dorit foarte tare cartea și ea mi-a trimis-o până aici, în celălalt capăt al Europei, în Portugalia. După ce o termin, postez și un review, dar voi nu mai așteptați și începeți să citiți, după putem schimba impresii și păreri.

  Cătălina
 • Un roman incitant, fără a fi previzibil! L-am citit cu sufletul la gură, depășind cu mult ora de culcare pe care mi-o propusesem! Apreciez munca de documentare pentru a încadra acțiunea în real și notele/accentele personale – pe care nu este greu să le simți. Mi-a plăcut enorm! Pe când următoarea carte?

  Simona
 • Am revenit cu păreri despre Șase păpuși Matrioșka. Nu mă așteptam să îmi placă un roman polițist (eu sunt o romantică incurabilă), dar surpriză: mi-a plăcut foarte mult. Este foarte bine scris, fără să se piardă detalii și chiar eram curioasa cine, cum, când, de ce. Și am aflat! Nu mă așteptam la finalul acela… dar, un final foarte interesant. O recomand tuturor celor care doresc puțin suspans! Felicitări, Silvia Chindea, pentru o carte foarte interesantă și foarte bine scrisă!!!

  Alina
 • Eu nu dorm, citesc și este minunat ceea ce citesc! Mulțumesc din suflet pentru carte, este superbă! În noaptea asta nu dorm, plouă și cititul face bine, mai ales când cartea este scrisă cu atâta suflet! Ești minunată, Dumnezeu nu îi putea dărui lui Dragoș o soră mai bună și mai minunată ca tine! Te-a ales cu un motiv să fii sora lui! Vă pup, vă îmbrățișez și… aștept următorul roman! Noapte bună!

  Grety
 • De două seri nu las cartea din mână! Este fain scrisă, firul poveștii este interesant și întretăierea planurilor faină. Un pic idealistă în ceea ce privește personajele (adică un senator cu conflicte de conștiință, mai rar), dar poate și acesta este farmecul, să ai personaje un pic neverosimile pentru România. Să te scoată din realitate.

  Olivia
 • Gata! Foarte faină! Mi-a plăcut povestea, ritmul, stilul, iar povestirile doctorului Panait demențiale! Da, mi-am dat seama cine este criminalul, am bănuit dinainte și am fost sigură la pagina "(…)". Dar am rămas în priză până la final să înțeleg legătura. Mi-a plăcut foarte mult și abia le aștept pe următoarele! Felicitări!

  Mirela
 • Silviuța, draga mea… bravo! Felicitări încă o dată!!!! Am citit-o repede cu drag și interes. Tutunul și bomboana mentolată m-au întors în timp, când eram puștoaică și citeam cazurile locotenentului Frunză – Haralamb Zincă. Sincer asta și voiam să simt, îmi place stilul lui și mai nou și al tău!!! Sunt curioasă cum mă ucizi în noua ta carte :)))) Felicitări și te recomand cu drag, mă laud cu tine la toți cunoscuții, ești un exemplu de ambiție și talent! Mult succes în continuare!!!!!

  Silvia
 • Curge bine cartea. Înlănțuirea păpușilor e delicioasă: e ca și cum ai citi mai multe povești în același timp, și totuși e una singură. Păpușile sunt precum destinele din carte: aparent fără legătură, dar, de fapt, un tot. E și coerentă. O zic așa, cu emfază, pentru că sunt multe detalii cărora le-am ținut ritmul cu ajutorul stilului tău. Ți-am zis că nu citesc romane polițiste, dar mi-a plăcut. Mult. A fost atât de vizuală precum un serial de CSI sau NCIS sau… Criminal Minds. Mi-am imaginat, pur și simplu, scenele. Și Sibiu. Ador Sibiul. E și orașul meu preferat (alături de Brașov). Silvia, ești și e minunată cartea! Felicitări!

  Alexandra
 • Bună! Am citit-o. M-a atras, m-a prins, nu mi-am dat seama cine este criminalul decât atunci când (…). Mi-au plăcut și povestirile, nu pricep de ce l-ai omorât și pe (…)! Multe detalii atent verificate. Aștept următoarea carte. Felicitări li succes!

  Mădălina
 • O carte interesantă care mă provoacă în fiecare dimineață și uit că sunt în metrou pentru 20 de minute. Mulțumesc Silvia Chindea, trece-mă pe lista de fani și pentru următoarele!

  Alina
 • Felicitări, Silvia, pentru carte! Îți garantez că e bună dacă în prag de declarații am stat aseară până la 2 și dimineața m-am trezit la 5:30 ca să mai citesc până la 06:30.

  Alina
 • Trebuie să-ți spun că este genial scrisă, jos pălăria, doamnă! 😉 Dacă o carte nu mă prinde din primele 10 pagini, atunci pe mine m-a pierdut… La cele Şase păpusi Matrioșka, m-ai prins din prima. Aștept cu nerăbdare să o pot termina week-endul ăsta! Este foarte-foarte faină! Atât voiam să-ți spun. Pup!

  Iulia
 • Silvia, bună! Am terminat cartea aseară! Excelentă împletitură! Azi mă apuc de cadoul primit, povestirea Jinx. Să nu mă uiți la următoarea carte!

  Mihaela
 • Bună, să știi că am terminat cartea ta ultrarapid, în vreo două zile. Mi-a plăcut, mi se pare că e foarte tare că ai reușit să scrii o primă carte așa reușită. Nu am bănuit criminalul până în momentul în care (…). Îmi place mult stilul în care scrii, neîncărcat și explicit, nu face cititorul să piardă timpul cu descrieri și detalii plictisitoare sau fără rost. Adică cel puțin pentru felul în care citesc eu o carte (nerăbdătoare să aflu finalul), e perfect. Și Jinx a fost funny, prea scurtă însă… Aștept următoarele tale creații cu mare interes! Felicitări înca o dată!

  Irina
 • Mi-a plăcut foarte mult, ți-am spus că sunt o devoratoare de povești polițiste. Întâmplarea face să cunosc unele dintre locațiile din Sibiu și București și dacă închideam ochii, mă transpuneam în poveste. Mi-a plăcut că e foarte ancorată în timpul prezent. Simți că trăiești alături de personaje. Referitor la dedicarea cărții tatălui tău, este cel mai frumos cadou pe care i l-ai fi putut face. Te pup și te îmbrățișez cu cel mai mare drag și chiar îmi pare rău că în cei doi ani cât am locuit în București nu am ajuns să ne cunoastem personal, sunt convinsă că am fi fost foarte bune prietene!

  Alina
 • Este superbă cartea, ești foarte tare! Cuvintele mele nu ar putea exprima părerea mea despre această carte și autoarea ei! Felicitări! Îți mulțumesc că am avut ocazia să o citesc și să mă las captivată atâtea ore de firul acțiunii. Îți doresc să publici cât mai multe cărți, cel puțin la fel de frumoase ca aceasta! Aștept cu nerăbdare următoarea carte!

  Maria
 • Abia acum am timp să citesc și deja îmi pare rău că nu am făcut-o până acum. Am vreo 10 persoane în fața mea (la coadă la Poliție) și parcă merge prea repede, iar eu citesc mult prea încet. Minunat de captivantă! Mulțumesc, Silvia!

  Victoria
 • Bună, Silvia! Cele 6 păpuși citite doar cu pauză de masă și messenger. Zilele astea îmi fac timp pentru Peru. A, ar fi mișto o ecranizare. Spor în toate!

  Mirela
 • Acum mă duc acasă de sărbători și recuperez cartea! Părinții au blocat-o până acum, au citit-o ei întâi și sunt fani declarați! Congratulations pentru noul roman, am urmărit intens post-urile pe FB, cu cât avansai în fiecare zi. Aș vrea și eu să am așa o disciplină! Mă uit si pe site, mersi mult de link, de-abia aștept să citesc! Spor la numărul 3!

  Eliza
 • Scenariul este unul studiat, cu elemente introduse treptat pentru ca cititorul să nu identifice criminalul din prima, cu povestiri-surpriză introduse în scenariul principal, care atrag atenția de la identificarea criminalului și care îndreaptă atenția spre ceea ce par mai multe fire narative. (...) Considerând că nu am citit prea multe romane polițiste (poate unul sau două), a fost o plăcere să fac cunoștință cu acest gen prin intermediul unei autoare autohtone, autoare ce m-a ajutat să arunc o privire în domenii total necunoscute mie până acum. Un roman ce se citește ușor și care nu permite autorului să se renunțe la el până când ucigașul nu este descoperit!

 • Am terminat aseară de citit. Nu am putut să o las din mână până nu am ajuns la final. Da, este scrisă de o româncă și da, este un roman polițist. O recomand celor pasionați în acest gen. Este scrisă foarte bine, iar curând va apărea și recenzia ei pe blogul nostru. Foarte bine scrisă, foarte bine gândită. Felicitările ​mele sincere, Silvia!

  Jovia
 • Mulțumesc pentru povestirea JINX. Mi-a plăcut. Am citit romanul ȘASE PĂPUȘI MATRIOȘKA, care mi-a plăcut foarte mult și ca urmare am comandat și romanul MOARTE ÎN PERU. Sunt deja fanul dvs. Îmi place enorm stilul dvs. reconfortant și documentat în același timp, dar plin de mister și suspans.

  Paul
 • Bună Silvia, la trei ani și câteva zile de la acordarea autografului, i-am împrumutat Matrioșcele (îmi place aista formă de plural) tatălui meu. Absolut încântat atât de scriere cât și de tehnoredactare. Ai un nou fan! Felicitări!

  Domnul Mihai Musceleanu
 • Oooo, dar cât de vizual scrii! Parcă mă uitam la un film. Nu sunt amatoare de romane polițiste, dar n-am lăsat-o din mână decât să mănânc, și m-am trezit mâncând repede-repede, ca să mă întorc la ea. Și nu, nu mi-am dat seama cine e criminalul. :) Concluzia: mai vreau!

  Raimonda
cumpără acum

Preț: 39.00 lei

EDITURA STYLISHED număr pagini: 272 + clapete format: 13 x 20 cm. copertă paperback ISBN 978-606-9017-05-0 desen copertă: art designer Corina Icală servicii editoriale: Editura Virtuala (www.edituravirtuala.ro) an apariție: 2019 Toate drepturile sunt rezervate.

Livrare și costuri

Livrare în România

 • Curier rapid 15 lei
 • Poșta Română 15 lei
 • Livrare gratuită în București.

Livrare internațională

 • Curier rapid sau coletărie (anumite orașe) – preț aproximativ 10 Euro
 • Poșta Română – preț aproximativ 50 lei

Costurile de transport se adaugă la prețul total al produselor comandate și se regăsesc pe bonul fiscal și/sau factura de achiziție.

Preț: 25.00 lei

Acest produs conține trei variante de e-book: mobi, epub, pdf, putând astfel să citești romanul pe mai multe dispozitive electronice, fără costuri suplimentare. mobi (Kindle): 79.783 cuvinte; ePub: 501 pagini; PDF: 280 pagini ISBN: 978-973-0-20223-6 desen copertă: art designer Corina Icală design interior și de copertă: thesquare.photo copyright © Silvia Chindea, 2015. ediția a doua, revizuită, 2017 Toate drepturile sunt rezervate.

Modalități de plată și retur

Card sau transfer bancar. Cărțile electronice (e-books) sunt considerate excepții de la retururi, deoarece legislația în vigoare le consideră servicii.

Termeni și condiții